9. syyskuuta 2010

Ruotsia Starlan näkökulmasta

Vaikkakin viime päivien aikana mä olen uinut musiikin suhteen aivan oudoilla rajamailla ja olen luukuttanut Björkiä ja M.I.A:aa vuoronperään stereoistani niin siltikin päätin kirjoittaa toisen osan Uncoolin aloittamaan Ruotsin ylistykseen. Ylitykseen ja ylistykseen, mutta olen monesti pohtinut että miten voikaan olla että juuri tuosta maasta tulee aivan järjettömästi hyviä bändejä, vai lieneekö tuntuuko vain siltä että ruoho ompi vihreämpää aidan toisella puolella ja olen vain hieman sokea suomalaisen musiikin suhteen. No kuitenkin siirrytään itse asiaan.

Haluaisin toki esitellä tässä vaikka kuinka monta bändiä, mutta pitäydyn seitsemässä, sillä olen todennut seitsemän olevan hyvä luku lähes kaikkeen.

Mies huutaa ja huutaa kauniisti. Tämä energia kiehtoo minua suunnattomasti. Siskoni tutustutti minut tähän bändiin ja huudan aina mukana kun kuuntelen tätä.

Taitaapa olla bändin uusinta tuotosta. Ja pakko todeta, että enpäs ole aikasemmin tiennyt miltä herrat näyttävät. Raised Fist on siis 1993 vuonna perustettu ja kuusi levyä julkaissut HC-bändi,  Ruotsista kyllä! for more: http://www.myspace.com/raisedfist



Usein skate-punk bändiksi nimetty Millencolin, jolle olen menettänyt sydämeni täysin. Pennybridge Pioneers on ihan must-hankinta, jos haluaa tutustua tähän kyseiseen bändiin paremmin. Levyltä löytyy muun muassa tämä hittibiisi (jos sitä sellaiseksi uskaltaa edes kutsua!).

http://www.millencolin.com/

Mä en pysty puhumaan ruotsalaisista bändeistä ilman, että puheeksi tulisi Refused. Bändiä ei edes kannata yrittää kuitata vain parilla lauseella, joten tulevaisuudessa mä aion keksittyä lähemmin koko bändiin. Niin legendaarinen se on ja niin paljon se on vaikuttanut ainakin muhun. Tässä kuitenkin lämpimiksi ja maistiaisiksi loistobiisi loistolevyltä.


http://www.officialrefused.com/


Ruotsalaiset taitavat myös poppispunkin ja vielä aika loistavasti, siitä osoituksena esimerkiksi bändi nimeltä Kid Down, joka kuvaa itseään nettisivuillaan osuvasti band who are searching for girlfriends to match our expensive rock and roll lifestyles.¨


http://www.kiddown.com/


Tässäkin bändissä on sitä jotakin ja musiikkivideotakin kehtaa katsella. Indierokkii.

http://soundslikeviolence.com/

Bändi, johon mä olen itse jäänyt pahasti koukkuun ompi nimeltään Her Bright Skies. Bändin musiikki on nätti sekoitus melodista punkkia, poppia ja metallia pienellä ripauksella pohjoismaalaista soundia. Vaikkakin yksi bändin jäsenistä on alunperin kotoisin Norjasta, siltkin bändi pysyy mun Ruotsi listoilla.


Mun mielestä olisi ihanaa, jos Suomesta sais näitten levyä Causing a Scene. http://herbrightskies.com/

Viimeisenä olis tälläistä. Chemical Vocation ja antaa musiikin puhua puolestaan tällä kerralla.

http://www.myspace.com/chemicalvocation


Useat näistä bändeistä kuten Raised Fist, Millencolin ja Refused kuuluvat Burning Heart Records:in talliin. Levy-yhtiön, jota voisimme kiittää monista hyvistä levyistä ja josta minä itse löydän vain positiivisia sanoja.

Ei kommentteja: