8. marraskuuta 2010

The Gaslight Anthem @ Tavastia

The Gaslight Anthem soitti Tavastialla tiistai-iltana 2.11., ja paikalla olimme me molemmat, sekä Starla että Uncool (eli minä). Olimme molemmat nähneet New Jerseystä tulevan yhtyeen aiemminkin, Ruississa '09.

Tavastiahan on varmaan Helsingin perinteisin keikkapaikka klubikeikoille, kaikki tietävät Tavastian. Saavuimme paikalle vähän ilta kahdeksan jälkeen, koska Tavastialla ei useinkaan vielä alkuillasta ole mitenkään kovaa tungosta ja pääsee hyville paikoille.

The Gaslight Anthemilla oli kaksi lämppäriä, Speakeasy ja Chuck Ragan. Ensimmäinen oli mielestäni ihan hyvä, mutta Chuck Raganiin en enää oikein jaksanut keskittyä, vaikka siinä vaiheessa iltaa lavan edusta alkoi jo täyttyä ja moni vaikutti pitävän Chuck Raganin musiikista.

Illan pääesiintyjä nousi lavalle hiukan ennen puoli yhtätoista. Setti aloitettiin biisillä The Spirit Of Jazz, joka on marraskuun sinkkulohkaisu American Slang-albumilta, ja jonka mukaan (osittain) tämä blogimmekin on nimetty. "Cool is dead, baby go on to sleep..." Tiheässä ihmisjoukossa näkyvyys lavalle ei ollut mikään maailman paras, mutta tanssimme silti ihan innolla!

Mielestäni The Gaslight Anthem soitti rennon oloisesti ja heillä näytti olevan hauskaa. Laulaja Brian Fallonin välispeakit sivusivat niin vanhoja elokuvia (joista käytiin keskustelua eturivin kanssa) kuin Suomessa vallitsevaa auringonvalon ja D-vitamiinin puutetta talvisin. Mun mielestä on aina mukava kuunnella välispeakkeja vaikka ne olisivat vähän pidempiäkin!



Siinä jonkun kuvaama video keikalta, puhetta D-vitamiinista ja Old Haunts!

Settilista kokonaisuudessaan:

1.The Spirit Of Jazz
2. Boxer
3. Wherefore Art Thou, Elvis?
4. The Diamond Church Street Choir (with Brown Eyed Girl snippet)
5.1930
6. High Lonesome
7. Bring It On
8. Old Haunts
9. Old White Lincoln
10. Even Cowgirls Get The Blues
11. Film Noir
12. Blue Jeans & White T-shirts
13. The Queen Of Lower Chelsea
14. Stay Lucky
15. We Came To Dance
16. Miles Davis & The Cool
17. Great Expectations
18. The '59 Sound

Encore:

19. She Loves You
20. American Slang
21. Casanova, Baby!
22. American Girl (Tom Petty cover) (with Chuck Ragan)
23. Here's Looking At You, Kid
24. The Backseat

Mielestäni oli kivaa, että bändi soitti biisejä kaikilta kolmelta levyltään, vaikkakin ensimmäiseltä Sink Or Swim levyltä huomattavasti vähemmän, vain kaksi biisiä (1930 & We Came To Dance). Olisin ehkä halunnut kuulla vielä I'da Called You A Woody, Joen, mutta ehkä ensi kerralla! :) Muuten kyllä soittivat oikeastaan kaikki lempparibiisini! Ja muutenkin tykkäsin keikasta ihan tosi paljon! Uudet biisit olivat loistavia livenä. Ja keikalla kuultiin myös tuntemattomampiakin biisejä, tai siis biisejä Senor And The Queen-EP:ltä sekä She Loves You, joka löytyy Tumbling Dice/She Loves You 7 inchiltä.

Ja We Came To Dance rocks!!! :))

Starlan terveiset: '59 Sound on yksi parhaimmista levyistä! Brianin hymy valtasi Tavastian ja välispeakit oli tosi randomeita. Here's Looking At You, Kid oli loistava livenä (Uncool totally agrees!!) ja uudet biisit toimivat mahtavasti. Oli ihanaa!

Tähän kommenttiin onkin hyvä lopettaa!

Ei kommentteja: