23. tammikuuta 2012

I want to see!

No niin, asiaa Doc Pointista! Helsingin dokumenttielokuvafestivaali alkaa siis huomenna tiistaina 24.1. Itsehän pääsen paikalle vasta torstaina. Esittelen nyt tässä muutaman dokumenttielokuvan, jotka mua ainakin kiinnostavat.

George Harrison: Living in the material world

Tää Martin Scorsesen dokkari on saanut paljon kehuja, tai ainakaan itse en oo lukenut tästä vielä mitään negatiivista. Dokumentissa on mukana arkistomateriaalia ja ennen näkemätöntä kuva- ja äänimateriaalia. Tykkään paljon The Beatlesista ja haluaisinkin kovasti nähdä ainakin tän dokkarin! Jos vaan saan liput ettei niitä myydä loppuun tai jotain.

Made in China

Tämä Jian Dun ohjaama dokumentti kertoo kiinalaisen vaatetehtaan työntekijöistä. Työntekijöiden olot ovat raskaat, mutta dokumentissä kuvataan heitä lämminhenkisesti ja inhimillisesti. Tää aihe kiinnostaa mua jostain syystä, joten siksi haluaisin nähdä tän dokkarin, vaikka aihe ei mitenkään iloinen olekaan.

Planet of snail

Seung-Jun Yin dokumentti kertoo kuurosokeasta Young-Chanista ja hänen puolisostaan Soon-Hosta. Dokumentti seuraa avioparin elämää. Kuvauksen perusteella tää vaikuttaa kivalta ja siksi haluisin nähdä tän.

The new world

Jaan Tootsenin ohjaama dokumentti kertoo tallinnalaisnuorista, jotka alkavat yhdessä järjestää katutapahtumia ja muuta yhteisöllistä toimintaa. Kuvauksen perusteella tää vaikuttaa aika iloiselta dokumenttielokuvalta ja olis mukava nähdä se.

Me & my nose

Dokumentin tekijä ja päähenkilö Ziska Szemes pitää itseään ruotsalaisena, mutta ruotsalaiset eivät hyväksy häntä joukkoonsa hänen nenänsä takia. Hän kyllästyy ihmisten kommentteihin ja miettii, pitäisikö hänen tehdä jotakin nenälleen. Vaikuttaa ihan kiinnostavalta.

I will forget this day

Alina Rudnitskayan dokumentti kertoo aborttipäätöksen tehneistä naisista sairaalassa. Vaikka aihe on surullinen, haluaisin silti nähdä tämän.

Position among the stars

Leonard Retel Helmrichin dokumentti kertoo Jakartan slummissa asuvasta teinitytöstä, Tarista, jonka hänen sukulaisensa haluaisivat menevän yliopistoon. Taria kuitenkin kiinnostavat enemmän pojat ja muut asiat kuin yliopisto. Tämäkin olisi kiva nähdä.

Siinä joitakin dokumenttielokuvia, jotka haluaisin nähdä Doc Pointissa. Siellä on kyllä paljon muutakin kiinnostavaa, mutta en voi kuitenkaan kaikkia mennä katsomaan!

Dokumenttielokuvien esittelyjen lähde ja lisää informaatiota osoitteesta: http://www.docpoint.info

Ei kommentteja: